Вести

Школа у Уровцима добила нову пећ за грејање

Издвојено одељење Основне школе ”Прва обреновачка основна школа” у Уровцима данас је добило нову пећ на пелет. Школу у Уровцима посетили су представници Градске општине Обреновац и Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац”.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је изјавио да је издвојено одељење у Уровцима пета школска установа која има грејање на пелет.

– Избацујемо онај стари систем грејања ложења на угаљ и дрва, све оно што није било добро за ученике који су похађали наставу. Оно што ме радује је да ће клинци напокон моћи да дођу ујутру у топле учионице, без дима, пепела, гарежи и чађи. Биће олакшан и посао помоћном особљу да не морају да долазе у пет ујутру да заложе пећ и никада није било довољно топло. Нису били исти услови овој деце овде и деци у граду која имају централно грејање. Покушавамо у сваком делу Обреновца да изједначимо услове пре свега нашим малишанима – рекао је Блажић и поручио да ће до краја недеље бити завршено грејање у школи у Конатицама.

Борис Ивковић, директор Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац” је саопштио да ЈКП Топловод са задовољством излази у сусрет пројекту општине Обреновац да свим ученицима обезбеди једнаке услове.

– После 10. година ближимо се крају и укључујући још једно издвојено одељење матичне школе ми ћемо практично завршити са увођењем котлова на пелет у свим школским одељењима на територији општине Обреновац. Пре свега еколошки чисто и комфорно за одржавање и то је нешто што заиста диже квалитет живота – изјавио је Ивковић.

Милена Ергарац, директорка Основне школе ”Прва обреновачка основна школа” је рекла да је издвојено одељење у Уровцима поред новог екстеријера добило и нови котао на пелет.

Ергарац је позвала родитеље да уписују малишане у школу у Уровцима.

Милош Ненадовић, председник Савета месне заједнице Уровци се захвалио Комисији за образовање и дечју заштиту Градске општине Обреновац и ЈКП Топловод ”Обреновац”.