Вести

Систем топловода спремно дочекује почетак грејне сезоне

Систем топловода спремно дочекује почетак грејне сезоне. Наиме, у протеклом периоду извођени су радови на припремама за почетак наступајуће сезоне грејања, службе Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац” изводиле су радове на реконтрукцији и изградњи топловодне мреже, а у последње време ради се интензивно на пуњењу ситема како би се испунили сви неопходни услови за почетак грејне сезоне.

Директор Јавног комуналног преузећа Топловод ”Обреновац” Борис Ивковић истакао је да су припреме за почетак грејне сезоне на самом крају и да ће систем бити спреман за рад већ 1. октобра.

– Припреме за грејну сезону практично трају од 20. августа. Последњих 15 дана у току су радови на интензивном пуњењу мреже. Данас ће бити укључена прва велика циркулациона пумпа, па се у току данашњег дана очекује пуњење система у највишим зградама и осталим зонским подстаницама у којима није било могуће ниским притиском напунити систем – навео је Ивковић.

Он је овом приликом објаснио да је пуњење топловодне мреже на територији општине Обреновац изузетно сложен посао који захтева посвећеност и дугорочно планирање. Наиме, потребно је покренути 270 километара мреже и 500 километара цеви, што је према речима директора Топловода веома захтеван посао.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић навео је да су службеТопловода спремне за наступајућу грејну сезону и подсетио да су у протеклом периоду повезана 2 нова конзума, Музичка колонија и део месне заједнице Бело Поље, где ће ове грејне сезоне грађани имати могућност прикључења на мрежу топловода. Он је овом приликом апеловао на грађане из поменутих насеља да припреме потребну документацију и да тиме испуне неопходне услове за приступање систему централног грејања.

– Ове године као и претходних обављене су многобројне реконструкције на топловодној мрежи. Обављени су радови и на кућним инсталацијама великог броја домаћинстава, па спремно дочекујемо предстојећу сезону грејања. Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је саопштење о временским условима у наредном периоду, према коме долази период благе зиме, што нам свакако није сугерисало да не треба припремити систем и за неке хладније периоде – рекао је Чучковић.