Вести

Синиша Мали: Фабрика "Меита" у Обреновцу до краја 2015. године

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је данас да би крајем 2015., а најкасније на пролеће 2016. године, требало да буде завршена изградња фабрике кинеске компаније "Меита" у којој ће бити запослено више од 1.000 људи.
 
Мали је новинарима у Обреновцу рекао да ће нова фабрика бити изграђена на простору "Прве искре" Барич, а на општини Обреновац и Граду Београду је да се старе зграде на наведеној локацији поруше, како би се кренуло са изградњом нових објеката које ће радити инвеститори.
 
- До краја 2015. године, а најкасније на пролеће 2016., можемо да очекујемо нови погон у Обреновцу и то је најважнија вест за грађане Обреновца - рекао је Мали.
 
Изградња фабирке је, како је истакао, изузетно важна за будућност људи који живе у Обреновцу, јер је најбитније да имају посао, а управо "Меита" треба да отвори више од 1.000 радних места.
 
Градоначелник је објаснио да је "Меита" водећа компанија у аутомобилској индустрији у области производње калупа носача мотора где покрива више од 50 одсто тржишта.
 
- Од када смо потписали Споразум о разумевању у Влади Србије радимо на прецизирању одредаба уговора како би га у потпуности усагласили у наредних неколико недеља, а чиме би завршили правни процес и кренули са реализацијом уговора - закључио је Мали.