Вести

Реконструкција водоводне мреже у Баричу

Реконструкција водоводне мреже у Улици 14. октобра приводи се крају. Радови су започети почетком августа и укупно 28 домаћинстава је због конфигурације терена и лоших инсталација имало смањен притисак, те је ЈКП ,,Водовод и канализација” одлучило да приступи овом послу, како би се нормализовало снабдевање водом у том крају.

-После месец дана радове приводимо крају, потрудили смо се да све урадимо знатно пре рока. Замењена је комплетна примарна линија пречника 110 од полиетиена. Урадили смо две нове шахте, једну на почетку једну на крају улице. Завршили смо и све везе до сваког нашег корисника. Сад улицу враћамо у првобитно стање и повезезаћемо са главним цевоводом. Комплетан посао биће готов за неколико дана и грађани ће ускоро имати неометан приступ улици – навео је директор предузећа Бранко Матић и додао да се ужурбано ради на пројектној документацији, како би се решио сличан проблем са водоснабдевањем у Баричу у појединим улицама.

Матић је нагласио да су тренутно најпроблематичније улице Личка, Брђанска и Шесте Војвођанске бригаде.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић подсетио је да су сви мештани oве улице имали велике проблеме са водоснабдевањем последњих година.

– Ово је још један начин како се активно решавају проблеми грађана Барича. Ми ћемо и даље наставити да слушамо наше суграђане и да заједно решавамо све проблеме – казао је Станојевић.