Вести

Реконструишу се ,,Забрешке ливаде”

При крају су грађевински радови на реконструкцији објекта црпне станице “Забрешке ливаде” у Забрану. Шест црпних станица у Обреновцу и канал Купинац биће реконструисани до средине следеће године захваљујући Европској унији и Аустријској развојној агенцији. Ови радови, вредни 2.5 милиона евра, допринеће ефикаснијој заштити од евентуалних поплава.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас црпну станицу и уверио се у напредак радова који се изводе на реконструкцији тог објекта.

Дејан Камбер, саветник председника Градске општине Обреновац казао је да се на овој згради тренутно врше грађевински радови.

-Паралелно са тим ради се санација куће нашег машинисте који води рачуна о свему што се дешава у овом погону. После ових радова остаје да се још две крупне ствари ураде на црпним станицама, то је долазак и инсталација машинске опреме и електро део. Он мора да се подигне на висину од 4,5 метра, како би услед неког непожељног сценарија имали довољно напајања и самим тим да будемо сигурни да пумпе могу да раде свој посао. Ова црпна станица је највећа и све воде из канала црпе у Колубару. Капацитет пумпи је 1500 литара у секунди – додао је Камбер.

Јован Марјановић живео је на поменутом месту до 2014. године и он ће се по завршетку радова вратити на стару адресу.

-Далеко је боље када је неко 24 сата поред црпне станице. После свих недаћа и дугог чекања радови се приводе крају. Све изгледа веома лепо и велику захвалност дугујем председнику општине, као и свим донаторима – истакао је он.