Вести

Реконструисана Улица Љубе Ненадовића од данас проходна за саобраћај

Након завршених радова на реконструкцији једног од фреквентнијих путних праваца у централном делу општине Обреновац, данас је за саобраћај пуштена Улица Љубе Ненадовића. Како су надлежни најавили, реконструкција ове улице обавиће се у две фазе. Прва фаза радова је окончана, обновљено је 245 метара асфалта ове путне деонице. Представници Градске општтине Обреновац и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић данас су за саобраћај отворили Улицу Љубе Ненадовића.

Према речима председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића Улица Љубе Ненадовића обновљена је у предвиђеном року, како он каже на реконструкцији улице радило се ефикасно уз поштовање процедура које гарантују квалитет изведених радова.

– Трудићемо се да наставимо са оваквим активностима, реконструкцијом централних градских улица, све док не обновимо улице којима је реконструкција неопходна, а које предстваљају главне путне правце градског језгра општине Обреновац – навео је Чучковић.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић овом приликом захвалио је свим грађанима што су у протеклом периоду показали извесно стрпљење, будући да се радила реконструкција градске улице, коју у току дана користи велики број грађана. Такође, он је захвалио суграђанима што су, како је налагано, своја путничка возила паркирали на другим местима, како би обезбедили несметано извођење радова.

– Понедељак је нови школски дан, кад ће грађани општине Обреновац моћи да довезу своју децу у школе новом саобраћајницом која ће гарантовати већу безбедност – рекао је Стојић и додао да је у плану следећа фаза радова на обнови преосталог дела ове улице.

Берић је нагласио да је свака саобраћајница и свака раскрсница у саобраћајном, али и у безбедносном смислу подједнако важна, те ће се у наредном периоду радити на пројектовању и извођењу радова на путним правцима широм општине Обреновац.

– Највећи проблем у саобраћајном смислу тренутно представља раскрсница Улице Краља Петра и Краља Александра I, па је планирано да службе Јавног предузећа за изградњу Обреновца у најкраћем могућем року одраде пројектовање за изградњу кружног тока на овој саобраћајној деоници, на самој раскрсници ове две улице, како бисмо решили већ годинама присутан саобраћајни проблем овог дела општине – најавио је Берић.