Вести

Радови у Баричу

На простору месне заједнице Барич настављени су радови на изградњи тротоара дуж Обреновачког пута. Паралалено са тим радовима на простору око цркве у Баричу поставља се аутобуско стајалиште и ради се нова ограда.

Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић подсетио је да су мештани Барича више од две недеље чекали на изградњу новог тротоара.

-Можемо видети од Златног сидра како изгледа тротоар, у том делу је завршен и оно што је важно да је тротоар потпуно идентичан као у центру Обреновца. Радови се изводе квалитетно, ово заиста веома лепо изгледа али наш приоритет је безбедност. У школи у Баричу имамо више од 700 ученика и јако је битно да та деца као и сви становници могу да се крећу безбедно. Наше обећање које је дато биће испуњено, да цео пут ка Београду, до ресторана Ранч Сава буде у новим тротоарима – додао је Јовановић и нагласио да укупна деоница на којој се раде нови тротоари износе 4100 метара.

Јовановић је овом приликом и рекао да се радови на пројектовању кишне и фекалне канализације у Баричу настављају и најавио почетак изградње током наредне године, чиме ће велики проблем мештана бити решен.

Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац подсетио је да се ови радови изводе у договору општине Обреновац са саветом МЗ Барич као и у осталим месним заједницама, са којима општина спроводи заједничке пројекте у интересу свих грађана. Станојевић је додао да ће након ових радова цео Барич добити бољи изглед, а безбедност свих грађана бити подигнута на виши ниво.

Председник Савета МЗ Барич Драган Мрђа истакао је задовољство што се у свим деловима Барича изводе радови у последњих неколико година и похвалио изузетну сарадњу како са мештанима, тако и са руководством ГО Обреновац.