Вести

Радови на реконструкцији Улице Краља Александра Првог у пуном јеку

Већ три дана је за саобраћај због реконструкције затворена Улица Краља Александра Првог од раскрснице са Улицом Краља Петра Првог до Забранског пута. Због тога ће се до 10. септембра возила са линија јавног превоза кретати измењеном трасом. Возила на измењеном делу трасе користе стајалишта у зони некадашњих стајалишта код насеља Тополице и код ”Ц-маркета”.

Улица Краља Александра Првог је најоптерећенија саобраћајница с обзиром да је на њу преусмерен комплетан аутобуски и теретни саобраћај, рекао је Мирко Вранешевић, председник Скупштине Градске општине Обреновац. Он је апеловао на возаче да буду стрпљиви у вожњи јер се возила сада крећу кроз Улицу Краља Петра где се налазе две школе.

– На сву срећу сада је распуст и можда најбоље време да се заврше радови на реконструкцији. Стрпљиво радимо и на реализацији пројекта Тамнавска 4. фаза где ће бити преусмерен део теретног саобраћаја и имамо потврду из Дирекције да ће идуће године кренути експропријација земљишта за 5. и 6. фазу тако да је реално да у наредних пар година буде завршена изградња Тамнавске улице када ће бити спојена са Шабачким путем, што ће значајно растеретити саобраћај у Улици Краља Александра- закључио је Вранешевић.

С обзиром да ће се у појединим сегментима ове саобраћајнице вршити и замена тла и до метар и по дубине, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је апеловао на све да не користе ову саобраћајницу непрописно, поготово током ноћи, зато што ће бити великих рупа које могу бити јако опасне по живот.

– Ова саобраћајница је баш са разлогом затворена, ово је једно од 50 градилишта, обећали смо паклено лето и на изградњи школе, Дома здравља, канализационе и водоводне мреже широм Обреновца тако да се нећемо зауставити и без обзира на тешке временске услове. Наши грађани треба да знају да Обреновац незаустављиво расте и да ће све оно што су њихове жеље и потребе бити остварено – нагласио је Чучковић.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је казао да овакви радови доказују да је Обреновац највеће градилиште у Србији, томе су, према његовим речима, допринели Обреновчани, руководство које има добре пројекте, добра сарадња са градом Београдом као и развијена привреда.