Вести

Радови на асфалтирању путне инфраструктуре у Уровцима

Приводе се крају радови на асфалтирању путне инфраструктуре у месној заједници Уровци. Тренутно се радови изводе на путној деоници која спаја Улицу Богољуба Урошевића Црног са Шабачким путем.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да се по завршетку канализације и радова на Шабачком путу прелази на асфалтирање осталих путних праваца у МЗ Уровцима.

– Као што смо обећали након завршене канализације и завршеног Шабачког пута радимо спајање ове две деонице. Она ће пружити могућност да људи који долазе из правца Скеле и Ушћа дођу код својих комшија у Кртинску, Уровце и Ројковац, једном пречицом која ће бити потпуно нова и безбедна. Најважнија ствар, с обзиром да је расписан тендер ући у изградњу свих осталих некатегорисаних путева у Уровцима, Кртинској и свим осталим месним заједницама које су овде. Након тога идемо са грејањем и то ће бити завршна инфраструктура – рекао је Чучковић и осврнуо се на пројекат ”Треће магистрале”.

– Потписан је уговор за изградњу грејања у оквиру ”Треће магистрале”. Цев ће ићи кроз Чучковицу према Миливојевићима и Копитићима. Они ће добити грејање са друге стране мештани центра села и идемо тако до Младости као што смо јуче почели и канализацију, да у овом првом кварталу 21. века завршимо апсолутно све што је неопходно да би живот мештана у овом делу Обреновца био потпуно угодан и исти као што је у центру Обреновца – истакао је Чучковић.

– Желим да нагласим још једну ствар, апсолутно ни једна кућа, засеок у свим нашим месним заједницама неће бити заобиђен, не треба да се секирају мештани Уроваца формално, а живе уз Шабачки пут. Они ће бити у сливу канализације Ратара или Звечке из Драге Вуковића, ту су наше стручне службе које ће урадити канализације, премере и сливове. Овај овде део ће бити потпуно заштићен, све наше реке и потоци који су на овом простору, посебно за наводњавање ће бити заштићени. У историју шаљемо оно што је највише болело мештане, а то су подземне воде, септичке јаме које су биле више пута пражњене него у неким другим деловима Обреновца, али та врста бриге наше државе и општине ће бити заокружена после пола века од постојања наше Термоелектране – закључио је Чучковић.

Милош Ненадовић, председник Савета месне заједнице Уровци је рекао да путни правац који се асфалтира представља уједно и најпрометнију саобраћајницу у овој месној зајеници.

Ненадовић је додао да се радови приводе крају и захвалио се Градској општини Обреновац.