Вести

Пушта се у саобраћај Улица Краља Александра Првог

Током данашњег дана за саобраћај биће пуштена Улица Краља Александра Првог до скретања за Забран. Због реконструкције целе деонице улица је била затворена за саобраћај од раскрснице са Улицом Краља Петра Првог до Забранског пута. Возила са линија јавног превоза и теретног саобраћаја кретаће се до краја реконструкције измењеном трасом. Возила јавног превоза на измењеном делу трасе користе стајалишта у зони некадашњих стајалишта код насеља Тополице и код ”Ц-маркета”.

-Као што смо и обећали половином септембра ћемо завршити ову деоницу. Од данас ћемо пустити путничка возила у саобраћај, а градски превоз када завршимо деоницу ка кружном току. Благовремено ћемо обавестити јавност за враћање линија јавног превоза – казао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Он је у свом обраћању најавио и изградњу новог моста и кружног тока у продужетку Улице Краља Александра у склопу визије развоја Обреновца. Чучковић је казао да ће се паралелно са тим радити на подизању насипа у висини од 2 метра на десној обали Колубаре као и на насипу Чиковац, са ЈВП ,,Србијаводе”.

-У саобраћајном институту ,,ЦИП” у току је израда пројектне документације за овај пројекат, на тај начин имаћемо још један излазак из града и растеретићемо једну од најоптерећенијих саобраћајница – закључио је Чучковић.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић овом приликом је најавио почетак радова на реконструкцији деонице код НИС-ове пумпе. Он је додао да се стичу услови да на пролеће почне изградња Тамнсавске четврте фазе чиме би се теретни саобраћај у потпуности изместио из града.