Вести

Прва група малишана отпутовала на планине у оквиру програма „Еко кампови"

Градска општина Обреновац је и у 2016. години наставила са реализацијом програма „Еко кампови". Преко хиљаду ученика од првог до четвртог разреда обреновачких школа провешће зимски распуст на Тари, Гочу, Руднику или Букуљи у одмаралиштима„Центра дечијих летовалишта и одмаралишта Београд".
На платоу испред Спортско-културног центра „Обреновац" јутрос је организован одлазак на пут прве групе обреновачких основаца. Децу су испратили родитељим и представници Градске општине Обреновац.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да се ради о јако значајном пројекту за општину.
- Када овде дођемо неколико пута годишње схватимо како време брзо лети. Клинци које смо испраћали пре неколико година као четвртаке данас су гимназијалци. То је нешто што у цифрама значи неколико хиљада ноћења, неколико хиљада малишана, милиони диинара. То су са једне стране само бројеви, са друге стране не можемо да платимо цену за њихово здравље, радост и срећу које им омогућава овај програм Градске општине Обреновац. Данас преко хиљаду малишана који крећу на зимовање о трошку општине, су само једна генерација која ће солидарност и знање ценити и преносити на нове другаре који буду долазили. На тај начин постајемо град једнаких шанси и солидарности за све - казао је Чучковић.