Вести

Председник општине на терену проверава рад зимске службе

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас већину месних заједница у општини Обреновац, ради провере рада зимске службе. Том приликом Чучковић је рекао да нас очекује неповољна метеоролошка ситуација и апеловао на грађане да без преке потребе не крећу на пут.

- С обзиром на то да временска прогноза није обећавајућа, јер су најављени ледена киша и веома ниске температуре, апелујем да нико без преке потребе не креће на пут. Без обзира што су саобраћајнице добро прочишћене, током вечери када крене да пада ледена киша и падне температура не креће се на пут без преке потребе. Уколико постоји потреба, ми ћемо преко свих месних заједница и у центру града и у најудаљенијим подручјима доћи до онога коме је помоћ потребна. Што се тиче улица оне ће бити очишћене на прави начин. Током обиласка терена уочио сам да потез из Мислођина преко Маричића потока до Пужа није адекватно очишћен, као и део Тамнавске улице. Издао сам налог да се тај део очисти и поспе адекватном количином соли и агрегата како би те деонице биле спремне за после подне и вече када су најављене лошије временске прилике - казао је Чучковић.

 

Председник Савета месне заједнице Конатице Марко Бабић рекао је да су путеви у Конатицама углавном очишћени.

- У Конатицама су скоро сви путеви очишћени. Имамо проблем са неким путевима другог приоритета и очекујемо да у току дана стигне машина из Јавног предузећа за изградњу Обреновца и да прочистимо и те путеве. Што се тиче саобраћајница према Баљевцу, Пољанама, као и према Степојевцу, оне су очишћене. Аутобуски саобраћај функционише без проблема и ми смо спремни, уколико се временсске прилике погоршају у току ноћи, да дежурамо 24 сата - казао је Бабић.

Заменик председника Савета месне заједнице Пољане Зоран Ранковић изјавио је да су сви путни правци у том селу прочишћени.

- Путеви у Пољанама који су првог приоритета су прочишћенин, остали су нам путеви другог приоритета, а то ће бити регулисано данас у току дана . Пут Л2009 је прочишћен, а аутобуски саобраћај се одвија редовно без икаквих застоја. Морам да се захвалим Јавном предузећу за изградњу Обреновца као и Градској општини Обреновац који су брзо реаговали и нисмо имали никаквих проблема током ноћи, а ни данас - рекао је Ранковић.