Вести

Потписан уговор о реализацији програма „Еко кампови"

У Градској општини Обреновац данас је потписан уговор између ЈП Спортско-културни центар „Обреновац" и „Центра дечјих летовалишта и одмаралишта Београд" о одласку 3200 ученика од првог до четвртог разреда на климатске опоравке у одмаралишта центра.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је наставак програма „Еко кампови" једна од најважнијих ствари у општини Обреновац.

- Једина смо општина која је омогућила да сви основци од првог до четвртог разреда, њих 3200, одлазе на зимовање и летовање, односно климатски опоравак на наше најлепше планине, које у потпуности финансира општина Обреновац. 1070 малишана креће 2. фебруара на зимовање и овај пројекат је доказ да као општинска управа имамо само један циљ, а то је да Обреновац буде град једнаких шанси и да буде град у ком ће деца имати лепо и срећно детињство - рекао је Чучковић.

Директор „Центра дечјих летовалишта и одмаралишта Београд" Милан Рогановић рекао је да су одмаралишта у потпуности спремна.

- Традиција се наставља, већ четврту годину „Центар дечјих летовалишта и одмаралишта", Градска општина Обреновац и Спортско-културни центар „Обреновац" настављају успешну сарадњу. Прошле године кроз наше објекте је прошло преко 3000 деце и надам се да су и деца и родитељу задовољни услугом. Почетком фебруара очекујемо преко хиљаду деце у свим нашим одмаралиштима. Надам се да ће уживати у зимским чаролијама и програму који смо им припремили, како би уживали и научили нешто ново - казао је Рогановић.

 

Чланица Већа градске општине Обреновац Олга Миросављевић је рекла да ће деца, поред одмора и забаве, имати и предавања из екологије, заштите животне средине и историје. Прва група основаца од првог до четвртог разреда креће на пут 2. и 3. фебруара и то на Тару, Гоч, Букуљу и Рудник.