Вести

Потписан нови уговор између ЕПС-а и ПРО ТЕНТ-а

Данас је у просторијама Термоелектране ”Никола Тесла” А потписан уговор између Јавног предузећа ”Електропривреда Србије” и привредног друштва ПРО ТЕНТ. Уговор су у присуству председника синдиката, руководства ТЕНТ-а и представника Градске општине Обреновац потписали директор ЕПС-а Милорад Грчић и директор ПРО ТЕНТ-а Слободан Вујичић.

ПРО ТЕНТ је основан од стране ТЕРМОЕЛЕКТРАНЕ ”Никола Тесла” септембра 2003. године као предузеће за пружање услуга. У октобру 2005. ТЕНТ је пренео оснивачка права на Владу Републике Србије. Од тада ПРО ТЕНТ д.о.о. послује као привредно друштво. Од самог настанка, ПД ПРО ТЕНТ базирао се на пружање услуга из, пре свега, машинског и електро одржавања у ПД ТЕНТ, али и из области консалтинга и инжењеринга, исхране запослених, физичко техничког обезбеђења и осталих услуга.

Према речима Слободана Вујичића уговор је потписан на 24 месеца и декларише ПРО ТЕНТ као једног од значајнијих партнера у систему ЕПС-а.

– Никада нисмо потписали вреднији уговор, вредност је 6,9 милијарди динара и представља сигурност за велики број породица у Обреновцу и радника који су запослени, али овај уговор представља и светло на крају тунела за велики број радника широм Србије који раде у огранцима ЕПС-а по којекаквим уговорима на врло озбиљним и одговорним радним местима – истакао је Вујичић и захвалио се синдикатима ЕПС-а и ПРО ТЕНТ-а, као и директору Грчићу и руководству општине и додао да ће ПРО ТЕНТ оправдати указано поверење.

Милорад Грчић је у свом обраћању нагласио да сарадња између ЕПС-а и ПРО ТЕНТ-а данас иде на виши ниво.

– Наша сарадња се проширује на целу Србију и уговор који данас потписујемо је нешто што гарантује будућност ПРО ТЕНТ-а, а у међувремену се ПРО ТЕНТ већ оспособио и има обавезу да се додатно оспособи за нове изазове и све послове које ће сада радити у све већем обиму. Подсећам, давне 2003. године се десило одвајање и формирање ћерки фирми у оквиру ЕПС-а. Нама су најпознатије фирме које су ту судбину доживеле ПРО ТЕНТ, Колубара услуге, Колубара метал, Колубара грађевинар. Дефинитивно је неко то урадио из лоше намере, међутим, идемо напред и држава иде напред. Наша држава мисли о сваком запосленом и привредном субјекту и мислиће – казао је Грчић и захвалио се свим људима који су радили на овом уговору, и свима који су имали стрпљења и поверења.

Присутнима се обратио и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је рекао да је данашњи дан је један од најважнији дана у историји Обреновца.

– Ако се осврнемо неколико година у назад предузеће ПРО ТЕНТ, које је уз Термоелектрану било носилац развоја нашег града, било је као неко лане на леду, несигурно и финансијски нестабилно. Нема ко није покушао да га очерупа или да му поломи једну од четири ноге, то јест да истргне једну од четири његове делатности. Дошли смо до ситуације да то стање није било само стање ПРО ТЕНТ-а, уз срушену Прву искру у Баричу и цео Обреновац је био на стакленим ногама. Добро знате колико су страха имали људи који су свакодневно улазили на ову капију како и на који начин ће се тај процес завршити. Због данашњег потписивања уговора, и целог процеса од пре 3 године када је покренута стабилизација, са велики поносом можемо рећи да је лане постало лав у привредном амбијенту Србије – нагласио је Чучковић.

Чучковић је истакао да се због велике привредне активности у Обреновцу, мислећи на довођење инвеститора који је на простору Прве искре направио огромну фабрику пружа могућност да се Обреновац развија онако како смо и желели. У прилог томе је навео пример да је на територији Обреновца изграђено пет нових фискултурних сала, колико није изграђено у целом Београду.

– Хтео бих да истакнем мултинационалну компанију Меи Та која има преко 2500 запослених, ето ни они нису ни једну своју делатност коју ви имате изоставили, сви су у једном систему, и обезбеђење и исхрана и здравствена нега, и уређење круга и кор делатности и администрација и одбрана и заштита и финасије и нема аутсорсованих делатности – закључио је Чучковић.