Вести

Подстицај најуспешнијим ученицима

Рударски басен „Колубара”, највеће привредно друштво у српској електропривреди, традиционално, трећу годину за редом, организује манифестацију „Ученик генерације” за најбоље ученике основних школа са територија Лазаревца, Лајковца и Уба, општина на којима се врши експлоатација угља.
Поклоне најуспешнијим ученицима за школску 2012/2013. годину, на свечаној додели, уручио је Милорад Грчић, директор Рударског басена „Колубара”.
 
Поздрављајући најбоље ученике, директор Грчић је истакао:
- Ви треба да будете поносни зато што сте пример другим ученицима, да се залажу и потруде, да и они, попут вас, остваре себе и постану будућност овог друштва и наше три општине. Познато је да, у условима опште економске кризе, и просвета, као и други делови друштва, имају доста проблема, али кроз одговорне, способне директоре и наставнике дају свој максимум у стварању нових успешних генерација каквих је у српском народу одувек било. „Колубара” је протеклих година, у складу са могућностима, увек помагала школе са територија ове три општине.
 
Додељено је 22 награде, пет најбољим ученицима средњих школа и 17 најбољим основцима. Ученици генерације за успешне резултате током школовања добили су новчане награде и захвалнице. Директорима свих основн их и средњих школа додељене су књиге.
Свечаној додели награда ове године посвећена је посебна пажња и за најуспешније ученике приређен је пригодан програм у коме су учествовали: Прво приградско позориште Пулс театар, Плесни клуб РМП, хор Основне школе „Рудовци” из Рудоваца, Музичка школа „Марко Тајчевић” и рецитатори Основне школе „Диша Ђурђевић” из Вреоца.
Овим гестом, РБ „Колубара”, највећи произвођач угља у Србији, још једном је показао висок степен корпоративне одговорности и бриге о најмлађима.