Вести

Подељени таблети ученицима основних школа са територије општине Обреновац

Деца школског узраста, од 3. до 6. разреда основне школе, добила су таблете које ће користити у процесу наставе. У општини Обреновац 2.950 ученика добиће прилику, да наставне садржаје прате уз таблете. У оквиру ових уређаја, ученицима ће бити на располагању сви релевантни дигитализовани уџбеници, као и интернет конекција.

Директорка Основне школе ”Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић рекла је, да ће наставници у раду са ученицима већ од сутра почети са коришћењем таблета.

– Данас су родитељи преузели тблете за ученике, а наставници су преузели лаптопове. Наставници су већ имали прилике да рзговарају са родитељима о коришћењу таблета – навела је Ђорђевић и додала, да уколико услови буду налагали да се почне са онлајн наставом, ученици неће имати поблеме будући да таблети које су добили поседују интернет конекцију.

Ђорђевић је овога пута подсетила, да ће ученици на таблет рачунарима моћи икључиво да прате програме уклађене прописаним наставним плановима, као и то да ће наставни садржаји на овим уређајима за ученике бити доступни до 22.00 сата.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић искористио је прилику да истакне, да је главни циљ овог програма, поделе таблета ученицима, управо модернизација образовног система.

– Важно је да су информације доступне свим ученицима, без обзира на социјални статус сваког поједничаног ученика. Политика у разним програмима, па и у овом јесте да се деци пруже једнаке шансе. Деца која немају интернет код куће, на овај начин ће добити, али и она деца која нису била у могућности да добију све уџбенике, на таблетима ће добити све оно што им је потребно – објаснио је Чучковић и закључио да је циљ да се креира образовни систем који ће изнедрити професионалце у разним областима.