Вести

Подељени пакетићи ученицима у школи у Дрену

У истуреном одељењу Основне школе Грабовац у Дрену данас је уприличена школска приредба поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника. Савет месне заједнице Дрен поделио је пакетиће свим ученицима од првог до четвртог разреда, као и предшколцима који припрему за основну школу обављају у тој школи.

Пакетиће је, поред чланова Савета месне заједнице Дрен, делио и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић. Он је том приликом рекао да је приредба показала високу креативност ученика.

- Видели смо рецитовање на енглеском и немачком језику. Драмске секције су имале сјајне представе, док су рецитатори изводили наша најлепша дела. Подједнака повећеност свих ученика у сеоским и у градским основним школама, као и њихових наставника и директора школа пружиће могућност да током јануара имамо низ манифестација у нашем граду. Очекују нас актиности за Бадње вече, Божић, као и школску славу Сетог Саву. Круна тих активности биће традиционалан одлазак наших малишана на климатски опоравак на зимовање, у оквиру програма „Еко кампови". У првој половини фебруара око хиљаду ученика од првог до четвртог разреда ће зимовати на нашим најлепшим планинама. Из Дрена ће педесет ученика отићи на Гоч и мислим да ће то бити круна њиховог ангажовања, труда и рада у првом полугодишту - казао је Чучковић.
Директорка Основне школе Грабовац Снежана Поповић истакла је да су се деца одлично припремила и захвалила се Савету месне заједнице Дрен на пакетићима.

- Деца су поводом предстојећих празника припремила представу у којој је било и игре, плеса, рецитовања, глуме. Поред саме представе ученици су са наставником веронауке припремили изложбу како и зашто се слави Божић. На њој се могу видети чеснице, бадњаци, божићна трпеза и све оно што чини Божић као празник - казала је Поповић.

Драган Јовановић, председник Савета месне заједнице Дрен, истакао је да ове године има више ученика него прошле и да само у припремном одељењу има 16 ученика, а то је за осам више него прошле школске године.