Вести

Подељен нови број Информатора

Активисти Општинског одбора СНС Обреновац поделили су грађанима најновији број Информатора. Ново издање посвећено је недавно одржаним парламентарним и локалним изборима. Том приликом изјаву за медије дао је члан Извршног одбора СНС Мирко Вранешевић.
-Историјски резултат који смо остварили на овим изборима нас заправо обавезује да још оговорније кренемо у реализацију свих пројеката које смо планирали и у овој години и у наредне четири године. Месец дана је прошло од одржавања избора и није се десило да протекне недељу дана, а да наш премијер Александар Вучић не отвори бар једну нову фабрику широм Србије.-рекао је Вранешевић.
Вренешевић се осврнуо да ће исти принцип да се спроводи и на локалном нивоу.
-Нови људи који су дошли у састав општинског Већа и у општинске власти одмах су кренули са радом и ни један дан нисмо изгубили. Наставили смо са реализацијом свих капиталних пројеката које смо започели, а плански смо реализацију највећих пројеката планирали за ово лето. Ту пре свега мислим на реализацију пројеката у насељима Шљивице и Браћи Југовић на изградњи канализације, а који су директна инвестиција града Београда у износу од 240 милиона динара.-осврнуо се Вранешевић.
Током лета одвијаће се радови на великом броју градилишта, на асфалтирању некатегорисаних и атарскких путева, а наставиће се и сарадња са Градским секретаријатом за саобраћај и „Београд путем“.
-Асфалтираћемо путне правце који су у њиховој надлежности, наставићемо оно што смо најавили. Закрпићемо све рупе на целој територији наше општине, а нарочито по сеоским месним заједницама где су путеви били у катастрофалном стању. Настављамо радове на ширењу водоводне мереже ка Стублинама и то је још једна директна инвестиција града Београда у вредности од 80 милиона динара и урадиће се ревитализација фабрике воде на Забрежју.-додао је Вранешевић.
Врло брзо треба да почне експропријација земљишта на ком ће бити грађена фабрика за пречишћавање отпадних вода, а вредност пројекта је 15 милона евра.
-Средства за ову фабрику обезбедићемо из фондова ЕУ, а наш захтев јесте да одговарамо на захтеве наших суграђана. Ми и док смо били опозиција и док смо на власти ми настављамо да слушамо грађане и свакодневно смо са њима. Сви предизборни слогани наших политичких опонената сада падају у воду, а пре свега мислим на нову фабрику у Баричу где је тренутно велики број грађевинских машина које раде пуним капацитетом. Доказ је тај да у првој групи младих људи који су отишли на обуку у Кину се заправо испоставило да се налазе и два кандидата за са листе Демократске странке.-закључио је Вранешевић.