Вести

Почели радови на санацији пута Дражевац-Мислођин

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас радове на изградњи пута на деоници Дражевац–Мислођин, чијим завршетком ће житељи села Мислођин имати директну везу са Степојевцем и Ибарском магистралом.
Весић је изразио захвалност општини Обреновац на чију иницијативу је почела изградња овог дела пута, као и ЈП „Путеви Србије”, које је финансирало радове.

- Деоница од Дражевца до Мислођина има 6,6 километара, а биће завршена за три месеца. Овај пут омогућиће да житељи села Мислођин имају директну везу са Степојевцем и Ибарском магистралом. Општина је средствима које јој је град дао већ урадила пут од центра села до Степојевца у дужини од око три километра. Овом саобраћајном деоницом, која није сређивана још од педесетих година прошлог века, гравитирају житељи десет села, око 14.000 становника и веома је важна за њих - рекао је Весић и додао да данас са поносом може да каже да је дато обећање испуњено.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је број окупљених људи данас доказ колико је то значајно за њих.

- Добра путна инфраструктура веома је важна за индустријску развијеност општине, али и за запољшавање. Нова деоница биће квалитетно урађена по европским стандардима - рекао је Чучковић.

Директор ЈП „Путеви Србије” Зоран Дробњак прецизирао је да је за радове ово предузеће издвојило око 65 милиона динара. Он је најавио да ће покушати да ове или наредне године издвоје и додатна средства како би се обновила читава деоница до Обреновачког пута, што је важно пре свега због јавног превоза.

На овој локацији постављају се нове банкине и ојачава постојећа ширина коловоза. Радове изводи предузеће „Магистрала”.

Обиласку су присуствовали директор Дирекције за путеве Славиша Живковић, држaвни сeкрeтaр у Mинистaрству грaђeвинe, сaoбрaћaja и инфраструктуре Миодраг Поледица и заменик председника општине Обреновац Мирко Вранешевић.