Вести

Почела реконструкција топловодне мреже

У насељу Рвати у Книнској улици почели су радови на реконструкцији топловодне мреже. Иако грејна сезона није завршена, ЈКП “Топловод”, раније него претходних година почиње ремонтну сезону, како би сви радови били завршени до 1. октобра. Ове године радови ће се одвијати на 15 градилишта, а њихова вредност је 150 милиона динара.

Радови у Рватима се изводе зато што су током сезоне примећени губици топлотне енергије објаснио је председник Савета месне заједнице Рвати Урош Шормаз.

Директор ЈКП ”Топловод” Борис Ивковић је рекао да иако је званично грејна сезона у Србији завршена, на територији општине Обреновац биће завршена након ускршњих празника.

– Оно чему тежимо је да сваке године урадимо што више и да кренемо што раније, јер оно што је код топловода специфично у односу на друге комуналне системе је што наша грађевинска и ремонтно инвестициона сезона кратко траје. Поред санација и реконструкција радићемо и нове конзуме. У наредних неколико дана крећемо са примаром од топлотне подстанице Бреска, потом крећемо са примаром за нове топлотне подстанице Бело Поље 13 и Бело Поље 17. У јулу је у плану изградња секундарне мреже и прикључивање првих домаћинстава у Бресци, потом у јулу и августу прикључивање првих домаћинстава у Белом Пољу 13 и 15. Крајем лета креће и примар за Музичку колонију – истакао је Ивковић и замолио грађане за стрпљење у чијим се двориштима тренутно копа, јер се радови изводе само тамо где је неопходно и где постоје сазнања да је цевовод труо.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је приликом обиласка радова објавио важно обавештење.

– Важно обавештење за грађане Звечке, Уроваца и Кртинске јесте да је градски завод за вештачење завршио експропријацију за земљиште и завршио процену цене земљишта и ми ћемо извршити отплату свих дворишта кроз која ће пролазити Трећа магистрала. То је први чин пред тендер који ће бити расписан за изградњу велике цеви коју финансира ”Електропривреда Србије”. Тиме улазимо у нови петогодишњи циклус којим ћемо покрити сва ова насеља која данас немају грејање. То је преко 3000 домаћинстава и прилика да направимо комплетан прстен централног грејања Обреновца после неколико деценија откад је започета градња топловода, пре свега изградњом нулте магистрале од Термоелектране ка касарни и даље кроз сва наша насеља – нагласио је Чучковић.