Вести

Почела да ради Покретна апотека у насељу Дражевац

У месној заједници Дражевац почела је са радом покретна апотека, смештена испред здравствене станице у овој месној заједници. Апотека ће бити доступна грађанима 7 дана у периоду од 7.00 до 14.00 сати. Месну заједницу Дражевац обишли су представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Реч је о пројекту Републичког фонда за здравствено осигурање, чији је примарни циљ помоћ људима у сеоским месним заједницама.

Директорка Републичког фонда за здравствено осигурање докторка Сања Радојевић Шкодрић навела је, да ће на овај начин грађанима бити доступни лекови који се купују на рецепт, али и други лекови и медицинска средства.

У наредном периоду размотриће се могућност отварања апотеке која би се налазила у склопу дома здравља Дражевац, а до тада мобилна апотека биће доступна грађанима сваког месеца током 7 дана, како би сви могли на лакши начин набавити преписану терапију.

– Разговарала сам са директором Дома здравља Обреновац и директором Апотекарске установе Београд о могућностима да вратимо стационарну апотеку – навела је Радојевић Шкодрић.

Она је искористила прилику и истакла да је тржиште лекова у Србији стабилно.

Директор Дома здравља Обреновац Милош Пековић захвалио је директорки Републичког фонда за здравствено осигурање докторки Сањи Радојевић Шкодрић, што је реализацију пројекта започела управо у месној заједници Дражевац.

– План је да вратимо лекаре у сеоске домове здравља. Наиме, амбуланта у Забрежју ради, следеће недеље почеће са радом и амбуланта у Грабовцу – рекао је Пековић.

Извор: Градска општина Обреновац

Покретна апотека, поред територије града Београда, кретаће се и по унутрашњости Србије.