Вести

”Пажљивкова правила у саобраћају” за све обреновачке прваке

Градска општина Обреновац је у сарадњи са саобраћајном полицијом и Агенцијом за безбедност у саобраћају за све ђаке прваке на својој територији обезбедила ”Пажљивкова правила у саобраћају”. У питању је илустрована књига чији је издавач Агенција за безбедност у саобраћају Републике Србије.

Данас су чланови Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац и припадници Саобраћајне полиције првацима Основне школе ”Живојин Перић” из Стублина поделили примерке ”Пажљивка” и кроз занимљив и интерактиван начин им објаснили основна правила у саобраћају.

– Уз ”Пажљивка” делимо и флуоресцентне прслуке које је обезбедила општина као и едукативну бојанку коју је обезбедио МУП. Овако деца уз игру могу да науче како да се сачувају у саобраћају. Данас смо у школи у Стублинама јер се школа налази на магистралном путу где постоји велика фреквенција саобраћаја. У претходном периоду смо овде уградили и звучне вибро траке које успоравају саобраћај, уређај радар доплер и у школи је стално присутан полицајац. Све то је заједно допринело томе да, у последње четири године, ниједно дете основно школског узраста није било учесник саобраћајне незгоде – закључио је Мирко Вранешевић, председник Комсије за безбедност у саобраћају.

Председник Савета месне заједнице Стублине Петар Петровић је истакао да је, поред свих мера које су предузете због безбедности деце, покренута и иницијатива за увођење семафора испред школе.

– На састанку који је одржан прошле недеље у Обреновцу са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем смо покренули иницијативу коју је он подржао, тако да ће Градски секретаријат почетком наредне године урадити елаборат и имамо обећање да ће семафор бити постављен у току следеће године – казао је Петровић.