Вести

Отворено ново дечије игралиште у насељу Циглана

Данас је отворено дечије игралиште у насељу Циглана. У протеклом периоду на територији општине Обреновац изграђен је велики бој дечијих игралишта. Игралиште у насељу Циглана је 24. новоизграђено игралиште намењено најмлађим грађанима општине Обреновац. Ускоро је у плану отварање још једног дечијег игралишта које ће бити позиционирано у насељу Вирага. Поводом отварања новоизграђеног игралишта у насељу Циглана, организована је забава за све посетиоце. Догађају су присуствовали челници Градске општине Обреновац, в.д.директора ”Електропривреде Србије”, Милорад Грчић и министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић.

Светозар Андрић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине исткао је значај сарадње Градске општине Обреновац и грађана који иницирају реализацију различитих пројеката.

– Ово игралиште у насељу Циглана је типичан пример синергије између општине и грађана. Наиме, реч је о иницијативи коју су покренули становници овог насеља, они су истакли изградњу овог игралишта као нешто што је њима важно да буде део њиховог насеља. Ми смо то уврстили у наше планове и заједничким радом успели да дођемо до ових резултата које данас имамо – објаснио је Андрић.

Он је истакао да је дечије игралиште у насељу Циглана изграђено премa свим европским стандардима и да је као такво безбедно за све посетиоце.

– Посебно ми је драго што видим оволики број деце овде која ће се играти на игралишту направљеном према свим европским стандардима, односно по најновијем Правилнику о безбедности дечијих игралишта – рекао је Андрић.

Андрић је искористио прилику и подсетио на још неке пројекте које реализује Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине у сарадњи са Градском општином Обреновац.

– Отворићемо Авантура парк у нашем прелепом Забрану, уредићемо Перило које је вишегодишњи сан првенствено наших грађана са Забрежја – истакао је Андрић.

Милорад Јанковић, заменик председника Скупштине општине Обреновац искористио је прилику и пожелео добродошлицу свим посетиоцима дечијег игралишта. Он је овом приликом позвао сву децу да проводе слободно време на новоизграђеном игралишту, да се друже, али и да се понашају одговорно и чувају игралиште.