Вести

Отворена нова зграда Центра за социјални рад у Обреновцу

Градоначелник Београда Синиша Мали, министар здравља Златибор Лончар, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић присуствовали су данас отварању нове зграде Центра за социјални рад у Обреновцу.

Градоначелник Мали је истакао да ће у новој згради бити смештене и просторије републичког Фонда за пензијско и инвалидско осигурање, Фонда за здравствено осигурање, Националне службе за запошљавање и Инспектората за рад.

-Грађани ће од сада на једном месту моћи да обаве све послове или добију све потребне информације за ове делатности, а због чега су раније морали да иду за Београд. Ово је доказ да заједно са републичким органима многе ствари могу да се ураде за добробит грађана – истакао је Мали и захвалио се Влади Републике Србије, као и ресорним министрима Лончару и Вулину.
Градоначелник је истакао да се Обреновац у последње две године много променио.

-Када то кажем не мислим само на обнову Обреновца после поплава које су га задесиле пре две године. Мислим на нове пројекте и нове инвестиције. Доказ је нова зграда Центра за социјални рад, али и нова фабрика Меита, где радови теку по плану и то је слика другачијег Обреновца, града будућности – указао је Мали.

Он је навео да је ово доказ да се подједнако води рачуна о свим грађанима Београда, ма где они живели и то је политика од које се неће одустати.

–Сваки грађанин Београда мора да има примарну здравствену заштиту, али и водовод и канализацију, асфалт до куће – истакао је Мали, који се захвалио и руководству Општине Обреновац на доброј сарадњи, као што је решавање „Ластиног” превоза.

Министар здравља Златибор Лончар је изразио задовољство да су све зграде у Обреновцу, а које су страдале у поплавама обновљене за само две године, без и једне афере . Он је нагласио да ће и у будуће бити пракса да се обједињују делатности социјалног, здравственог и пензионог фонда на једном месту.

Министар Вулин је истакао да је после скоро 30 година направљен нови објекат социјалне заштите, који је урађен са новом концепцијом, којом се штеди простор и време корисника. Такође је подсетио да је после поплава обновљен и Геронтолошки центар у том граду.
Догађају је присуствовао председник општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима, директорка Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Драгана Калиновић, в. д. директора Републичког фонда за здравствено осигурање др Верица Лазић, председник Управног одбора РФ ПИО Бранислав Митровић, председник Управног одбора РФЗО Велимир Миличић, заменик директора Националне службе за запошљавање Драган Сикимић, директор Градског центра за социјални рад Београд Владимир Илић, директор Инспектората за рад Бојан Јоцић, секретарка за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић и в. д. директора ЈП ЕПС Милорад Грчић.
Извор: Беоинфо