Вести

“Оснаживање младих пољопривредника” у ПХШ

Фондација Ана и Владе Дивац са партнерима реализује пројекат намењен подршци младих пољопривредника. И матуранти Пољопривредно – хемијске школе укључили су се у пројекат “Оснаживање младих пољопривредника”. У 2019. години кроз овај програм подржана су 33 млада пољопривредника са са више од 4 милиона динара.

-Важно је да овај програм проширимо што више по Србији. Ми сваке године спроводимо и конкурс и то је изузетна прилика за ове младе људе да се пријаве и добију донације које ће бити значајне за њих – казао је Урош Делић из Фондације Ана и Владе Дивац.

Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде истакао је да Министарство подржава максимално овакав пројекат зато што се на тај начин млади подстичу да се баве пољопривредом. Он је рекао да је програм значајан јер млади имају прилику да науче да пишу бизнис планове и тако додатно унапреде своје пословање.

Пристутним матурантима обратио се и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

-Омогућићемо низом заједничких програма са фондацијом Ана и Владе Дивац да млади остану у Србији и развијају модерну и профитабилну пољопривредну производњу. Најважнија битка коју бијемо данас је битка за људе. Прерада сирових производа је будућност. Општина ће увек бити уз свој народ – нагласио је Чучковић.

Директор Пољопривредно-хемијске школе Драгољуб Златановић нагласио је да ова акција представља још један показатељ да Градска општина Обреновац заједно са школом и фондацијом брине о свим младима и помаже им у њиховом каријерном вођењу.