Вести

Општина Обреновац ће финансирати трећи покушај вантелесне оплодње

Градска општина Обреновац ће ускоро почети са финансирањем трећег покушаја вантелесне оплодње паровима који нису у могућности да на природан начин добију потомство. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је породицу Нешић, која је пре 13 месеци добила ћерку вантелесном оплодњом.

Тијана Нешић, мајка мале Николине, рекла је да је вантелесна оплодња дуготрајан и напоран процес, али да исход нема цену.

- Супруг и ја смо десет година заједно, после пар година смо покушали да добијемо бебу, али нам то није успевало. Хвала Богу, нама је први покушај успео. Николина је круна наше љубави и брака. Од вантелесне оплодње не треба никада одустајати, врхунац је да се добије беба. Познајем људе који су после неколико пута успели, без обзира да ли о трошку државе или приватно, али су успели. Пут није лак, али се исплати. Ово што планира Градска општина је сјајна ствар и мислим да ће многим паровима, као што смо мој супруг и ја, помоћи да коначно добију потомство. Знам да ће ти родитељи бити неизмерно захвални на тој прилици - казала је Тијана Нешић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да се до новца за ову акцију дошло уштедом у буџету.

- Уштеде су настале процесом јавних набавки и домаћинским вођењем општине. Други фактор су сарадници, а ту мислим на др Ненада Бјелицу који је низом активности и предлога учинио да наш здравствени систем у Обреновцу биде на вишем нивоу и да се вишак буџетских средстава пласира у здравствени систем. Он је предложио да се оно што је до сада радио само Град Београд прошири и на нашу општину. Мала Николина је 74 беба рођена у Обреновцу у процесу вантелесне оплодње. Општина ће покренути пројекат финансирања трећег покушаја вантелесне оплодње на основу предлога др Бјелице и у наредних неколико недеља ћемо изаћи са конкретним конкурсом за становнике Градске општине Обреновац. Надам се да ћемо омогућити свим младим људима који имају проблем са зачећем да у финансијском смислу буду растерећенији. Ми овим дајемо још једну шансу и још један покушај за оно највредније на свету, а то су деца - казао је Чучковић.