Вести

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације

Данас је у Градској општини Обреновац одржана седница Штаба за ванредне ситуације на којој је било речи о ангажовању зимске службе за време зимског периода. Такође, на седници је било речи и о водоснабдевању на територији општине Обреновац.
Председник штаба зимске службе Зоран Лапчевић рекао је да се на седници штаба разговарало о поступању зимско оперативног тима.

- Говорило се о ангажовању зимско оперативног тима у претходном периоду, анализирана је наша активност и договорено је шта треба да радимо у периоду који је пред нама, а за који очекујемо да ће доћи до снежних падавина и ниских температура. У односу на оно што је наша надлежност, констатовали смо да имамо капацитете да одговоримо у мери у којој то буде потребно. Оно што је у надлежности „Београдпута" очекујемо да они ураде како треба. Све правце којима се крећу аутобуси предузећа „Ласта" и све градске улице у Обреновцу, као и насеља, одржава „Београдпут". Говорим то да не би дошло до забуне код наших суграђана. Ми смо одговорни за пешачке зоне у Обреновцу, а то су тротоари, стазе и све оне површине које користе пешаци, а површине којима се крећу моторна возила одржава „Београдпут" - казао је Лапчевић.