Вести

Одржана "Олимпијада пензионера Београда" у Обреновцу

На терену фудбалског клуба ”Раднички” данас је одржана ”Олимпијада пензионера Београда”. Ова манифестација окупила је више од 70 екипа из 17 београдских општина.

Ове године домаћин ове спортско-рекреативне манифестације била је општина Обреновац, а екипе које су узеле учешће такмичиле су се у пет спортских дисциплина, шах, фудбал, кошарка, штафета, пикадо.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић у уводном делу програма манифестације, поздравио је присутне, такмичаре, госте и публику.

– Задовољство ми је што је Обреновац домаћин овако великог такмичења, које је посвећено нашим најискуснијим грађанима. Исказао бих поштовање према годинама и жељи такмичара да се такмиче и друже – рекао је Станојевић.

Покровитељ ”Олимпијаде пензионера” је Град Београд, те је ову манифестацију отворила заменица градоначелника Београда Весна Видовић.

Циљ манифестације је, како организартори наглашавају, рекреација старијих суграђана, међутим поред тога, приликом организације догађаја, инсистирало се на условима који ће обезбедити добру забаву и дружење.

Председница ГО пензионера Београда Ружица Белановић овом приликом захвалила је Градској општини Обреновац и Граду Београду на подршци коју су пружили приликом организовања манифестације.

Екипе које су на такмичењу имале најбоље резултате, награђене су пехарима.

Извор: Градска општина Обреновац