Вести

Одржан Седми фестивал ракије у Обреновцу

Данас је у Спортско-културном центру „Обреновац" одржан Седми фестивал ракије који се одржава под покровитељством Градске општине Обреновац. Локалне обреновачке
новине „Обреновачка хроника" у оквиру својих програмских манифестација већ седми пут организују овај фестивал.

На овогодишњи фестивал се, према речима организатора Драгана Лазаревића, пријавило четрдесет такмичара и 68 узорака ракија.

- Највише је пријављених ракија од шљиве и крушке, мада има ракија печених од разног воћа. Оно што бих желео да нагласим је да се већ седму годину на овакав начин дружимо и чињеница је да се квалитет ракије подигао на један завидан ниво у односу на оно како је било пре седам година - казао је Лазаревић.

Мирко Вранешевић, заменик председника Градске општине Обреновац, рекао је да је општина Обреновац подржала и ове године организацију овог фестивала.

- Ово није једини фестивал чији смо покровитељи. Подржавамо и организацију изложбе цвећа, старих заната, меда, као и кинолошке изложбе. Ово је прилика за наше произвођаче да се окупе на једном месту, да провере квалитет својих производа, али и да га унапреде и да се удруже за пласман робе на нека нова тржишта - рекао је Вранешевић.

Учесници фестивали су добили медаље за квалитет, као и могућност да разговарају са стручним жиријем који је оцењивао ракије.