Вести

Одржан састанак зимске службе

У Градској општини Обреновац одржан је састанак зимске службе. Зоран Лапчевић, директор Јавног комуналног предузећа пешаци „Обреновац", рекао је да је Градска општина Обреновац реаговала правовремено.

- Сви путни правци за које је задужена општина су очишћени и посута је со. Јавно комунално предузеће које управља пешачким зонама је одрадило свој посао на време, очишћене су све пешачке стазе и посута индустријска со. Међутим, при температурама од минус десет дејство соли је умањено и треба водити рачуна приликом кретања. Оно што нам предстоји у наредном периоду јесте праћење временске прогнозе, односно падавина. Ми у том смислу делујемо и превентивно, тако што посипамо одређене количине индустријске соли. У случају повећаних падавина излазимо на терен и са механизацијом и људством реагујемо одмах - рекао је Лапчевић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да је ноћас показано како се одговорно и организовано одговара на велику количину падавина и ниске температуре.

- Спремни смо за све будуће изазове. Оно што је чињеница је да нам је снег био потребан. Велике су магле, повећано је загађење ваздуха у претходној недељи и оно што је битно је да се грађани Обреновца, као и деца, радују снегу, а не да стрепе - казао је Чучковић.

Из Градске општине Обреновац апелују на скупштине станара, власнике индивидуалних стамбених објеката, као и власнике локала, да очисте део тротоара испред својих објеката, како би се пешаци несметно кретали. Комунални инспектори данас ће у току дана носити обавештења и апеловати како би се пешацима омогућило несметано кретање. Предузеће „Београдпут" задужено је за чишћење путева првог и другог приоритета и из овог предузећа речено је да су сви путни правци првог приоритета проходни и да већих проблема нема. Такође, нагласили су да ће се данас радити на чишћењу путева другог приоритета, као и додатно чишћење на путевима првог приоритета. Што се тиче некатегорисаних путева из Јавног предузећа за изградњу Обреновца кажу да је механизација на терену, да се радило током целе ноћи и да су очишћени сви путеви првог приоритета, као и да је било случајева да је било потребно чистити и путеве другог приоритета по месним заједницама.