Вести

Одржан састанак са извршним директором СП „Ласта"

У Градској општини Обреновац данас је одржан састанак заменика председника општине Обреновац и директора СП „Ласта" поводом притужби путника на нередовност полазака тог аутопревозника на линијама 860 и 860Е.
Састанак је организован на иницијативу општине Обреновац како би се решили проблеми који постоје на приградској линији 860 Обреновац-Београд и експрес линији 860Е.
Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић подсетио је да је претходних месеци било доста притужби грађана на приградски превоз.

- Протеклих месеци, иако нисмо као општина надлежни за градски и приградски превоз, добијали смо много мејлова и позива грађана који су се жалили на гужве у превозу, на неодржавање појединих полазака и кашњење истих. Ми смо били у комуникацији са Дирекцијом за јавни превоз града Београда, као и са аутопревозником „Ласта". Управо да би све оно што смо учинили за наше суграђане ове године, а тиче се превоза, и ту пре свега мислим на увођење нових линија, као и на смањење цене месечних и појединачних карата, било смислено и давало резулате потребно је да учинимо додатан напор како бисмо избегли гужве и одлагања полазака. Потребно је да обезбедимо динамичан и потпуно неометан превоз на линији која је најоптерећенија, а то је на линији ка Београду. У склопу тога данас смо се сложили да је највећи изазов настао јер је цена неперсонализоване карте идентична и на линији 860 и на експрес линији и износи 179 динара. У наредном периоду је потребно да се повећа цена експрес поласка и као резултат ћемо имати мање гужве, кашњења и неометан превоз. Са смањењем цена карата нисмо постигли циљ уколико нечије дете закасни у школу, или неко добије отказ зато што му аутобус касни. Морамо се потрудити да превоз тече како је планирано и да нема кашњења, нити губитака у поласцима - казао је Вранешевић.

На подручју општине Обреновац СП „Ласта" реализује дневно 548 полазака, при чему на приградској линији 860 Обреновац-Београд реализује 135 полазака, а на експерс линији 860Е 120 полазака, и то према регистрованим редовима вожње које израђује и доставља Дирекција за јавни превоз.

Извршни директор СП „Ласта" Владан Максимовић рекао је да је реализација полазака у протеклом периоду на приградским и локалним линијама на подручју општине Обреновац солидна.

- Реализација полазака за септембар месец је била испод 95 процената, док смо у октобру и новембру имали 97 и више процената. У децембру нам је реализација полазака 99 процената. У глобалу је једна прича и потпуно разумем путника кога занима његово време и његов полазак, јер кад његов аутобус касни или није дошао он има проблем без обзира на то да ли су сви остали поласци одржани на време. Обреновац такав превоз не заслужује након онога што се у Обреновцу дешавало. Оно што ја испред мог предузећа могу да обећам у наредном периоду јесте реализација која не може бити мања од 99 процената, било да се ради о редовној или експрес линији. Што се техничког дела тиче, данас смо се договорили да задужимо неколико људи који ће свакодневно пратити све поласке на линији 860 и увидети који су то тачни проблеми. Ми се више сусрећемо са проблемом кашњења аутобуса, него са неодржаним поласцима и мислим да ћемо са овом активношћу успети да решимо постојеће проблеме - казао је Максимовић.