Вести

Одељење Музичке школе ''Ватрослав Лисински'' пресељено у Соколски дом

Одељење музичке школе ''Ватрослав Лисински'' у Обреновцу добило је нове просторије за одвијање наставе. Уместо у бисокопу ''Палеж'', ове недеље настава је почела да се одвија у Соколском дому. Наставу су данас обишли представници Градске општине Обреновац.
Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да ће Соколски дом ускоро радити пуним капацитетом.

- Поред музичке школе и Центра за очување традиције и културе ТЕНТ ускоро ће и остали културни садржаји, због стања у ком се налази Спортско културни центар, бити пребачени овде. До краја следеће године очекујемо потпуну реконструкцију Дома Кулутуре и потпуно нову спортску и позоришну халу. У плану је да се овде намести завеса као и озвучење тако да ће се овде одигравати и позоришне представе. Од спортских садржаја овде ће бити базични спортови то јест спортови без лопте - казао је Вранешевић.

Директор музичке школе ''Ватрослав Лисински'' Зоран Готовчевић рекао је да су услови за рад сјајни.

- Ми смо изуузетно задовољни условима које сада имамо у Соколском дому. Имамо дивне услове у којима ће деца давати своје максималне резултате. Ми имамо 74 ученика у 5 инструменталних класа. Што се тиче саме сале она је јако акустична и постоје неке ситнице које ће се временом уредити, али ми смо генерално презадовољни јер сада коначно имамо право место на којем можемо да вежбамо, а и изводимо концерте - казао је Готовчевић.