Вести

Обреновачки основци отпутовали на планине

У суботу ујутру више од 150 малишана пошло је пошло пут Гоча и Дивчибара у склопу програма ,,Еко кампови”. Ученици ће седам дана зимског распуста провести потпуно бесплатно на најлепшим српским планинама.

Драган Блажић помоћник председника Градске општине Обреновац рекао је да су данас на пут отишли ученици ОШ ,,Јован Јовановић Змај” као и ученици школа из Дражевца и Грабовца.

-Први дан зимског распуста и одмах велика радост за наше малишане. Радује нас да ће имати прилику да виде снег и да их тамо чекају одлични услови за боравак. На њима је да се друже и одморе, а ми смо ту делујемо превентивно на здравље наших малишана – рекао је Блажић и нагласио да ће укупно 1000 малишана током зимског распуста отићи на климатски опоравак.

-Програм који се реализује од 2012. године и јединствен је у Србији. До сада смо имали више од 25 000 долазака наших најмлађих на најлепше српске планине. Уз овај програм јединстевни смо и по програму ,,Еко динар” и на тај начн бринемо о здрављу наше деце. Пре само неколико дана потписани су уговори са клубовима и више од 2800 деце имаћи прилику да се и у овој години бесплатно бави спортом. У наредним месецима наставаљамо са бесплатним излетима за пензионере, јуче смо расписали награде за најбоље студенте, а почетком августа најбоље матуранте водимо на Закинтос. То је доказ да подједнако водимо бригу о свима и да су наши суграђани наша највећа инвестиција – рекао је Урош Мирићић, испред Кабинета председника Градске општине Обреновац.

Програм се реализује са ”Центром дечјих летовалишта и опоравилишта Београд” и он подразумева седмодневни боравак на планинама за све ученике нижих разреда обреновачких основних школа током зимског, ускршњег и летњег распуста. Програм у потпуности финансира Градска општина Обреновац.