Вести

Обилазак грађевинских радова на изградњи новог објекта Основне школе ”Јован Јовановић Змај”

Радови на изградњи новог објекта Основне школе ”Јован Јовановић Змај” одвијају се утврђеном динамиком. У току су завршни радови на изградњи новог модерног објекта који ће имати довољно капацитета да прихвати преко 200 ученика који ће у новоизграђеном објекту имати све услове савременог образовног система. Данас су грађевинске радове на градилишту у месној заједници Звечка обишли представници Градске општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић задовољан је динамиком којом се додвијају активности на изградњи нове школе.

– Обреновац је град кранова, највеће градилиште на територији Београда и овог дела Србије. Пред нама је паклена јесен, што се тиче радова и великих градилишта. Ово је једно од оних које је у завшној фази, планирано је да се на дан Светог Саве, 27. јануара у овај објекат усели преко 250 малишана из Звечке – истакао је Чучковић.

Он је искористио прилику и подсетио на неке од кључних градилишта која ће бити активна у наредном периоду.

– Већ следеће недеље планиран је почетак радова на изградњи тржног центра код бање. У питању је велико градилиште, биће изграђен објекат површине преко 10 хиљада квадрата на простору величине 3 хектара. Такође, следеће недеље почињу радови на изградњи цевовода који ће се простирати од Стублина, Јадранске кривине до самог центра месне заједнице Стублине, што ће повезати фабрику воде на Забрежју са Пироманом, Бровићем. Поред ових градилишта, интензивно ће се радити на градилишту у Белом Пољу, а већ за наредно пролеће планирано је рушење старог и изградња новог обданишта у месној заједници Барич – најавио је Чучковић.

Тања Зељић, помоћник директора Основне школе ”Јован Јовановић Змај” обишла је радове на изградњи новог објекта и истакла да је у протеклом периоду руководство школе писало елаборат путем кога је затражено одобрење за успостављање обогаћеног једносменског рада који би се као такав одвијао у новоизграђеном објекту, што су надлежни подржали, будући да ће нови школски објекат располагати већим бројем учионица, те је оцењено да се наставни процес може организовати у условима једносменског рада.

– Ученици издвојеног објекта Основне школе ”Јован Јовановић Змај” похађају наставу у матичном објекту, а за нас је од великог значаја да ова школа буде готова за почетак другог полугодишта и то због тренутне епидемиолошке ситуације – навела је Зељић.