Вести

Обележена годишњица погибије мајора Небојше Тепавца у Вукићевици

У селу Вукићевица данас је одржан помен настарадалом мајору Небојши Тепавцу. Мајор Небојша Тепавац је 5. априла 1999. године страдао од дејства противрадарске ракете НАТО-а, извршавајући борбени задатак у саставу 8. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде ПВО.
Сваке године 5. априла, на месту погибије мајора Тепавца, породица, пријатељи, представници Градске општине Обреновац и удружења бораца полажу венце на спомен обележје.
Приликом обраћања присутнима председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да су сви припадници Војске Србије у тих 78 дана омогућили да у Обреновцу не буде цивилних жртава.
- То не сме никада да се заборави и ми смо у договору са породицом донели одлуку да једна од централних и највећих улица понесе његово име. Свих претходних година када смо долазили овде било је лоше време, а само те године када је тај ваздушни напад одузео један млади живот јбило је лепо време као данас. Нека нам то остане у сећању када одлазимо са овог места, да је Сунце симбол слободе и да ће ова жртва остати у мислима свих Обреновчана и свих људи који данас воде државу. Наша држава мора остати војно неутрална, како нам се не би десило као у Првом и Другом рату да се огромна сила спусти само на леђа једне државе. Ми ћемо као општина иницирати одржавање часа историје у свим основним и средњим школама на овај дан. Мислим да је са ове временске дистанце потребно чувати сећање на Небојшу Тепавца и на херојство свих припадника Војске Србије који су широм државе бранили земљу од НАТО-а - казао је Чучковић.