Вести

Обележена годишњица погибије мајора Небојше Тепавца

У селу Вукићевица данас је одржан помен настрадалом мајору Небојши Тепавцу. Мајор Небојша Тепавац је 5. априла 1999. године страдао од дејства противрадарске ракете НАТО-а, извршавајући борбени задатак у саставу 8. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде ПВО.

Сваке године 5. априла на месту погибије мајора Тепавца, породица, пријатељи, представници Војске Републике Србије, Градске општине Обреновац и удружења бораца полажу венце на спомен обележје.

Присутнима се обратио члан Већа Градске општине Обреновац Зоран Ћорломановић.

– Данас се навршава 22. године од како нас је са безумном агресијом напустио наш пријатељ и војно лице Небојша Тепавац. Градска општина Обреновац заједно са борачким организацијама и представницима Војске Републике Србије сваке године долази овде да ода почаст једном заиста великом хероју, да се подсети и укаже да су наши људи заиста такви, храбри, спремни да се жртвују за слободу, просперитет и напредак наше земље. Сада када постоје неки други нападачи и друге пошасти ми остајемо поносни и нека овај наш дан буде подстрек да наставимо борбу за нашу земљу, за нашу Србију – рекао је Ћорломановић.