Вести

Обављају се радови на изградњи новог здравственог објекта

У току су радови на изградњи новог здравственог објекта у општини Обреновац. Ради се на изградњи дијагностичког центра који ће омогућити грађанима општине Обреновац различите специјалистичке прегледе, раније заказиване у здравстевним установама на подручју града Београда. Инвестиција вредна 80 милиона динара, учиниће доступнијим неопходне здравствене услуге свим грађанима општине. Објекат ће бити опремљен модерном медицинском опремом са возилима доступним за грађане, те ће као такав поред свих капацитета којима располаже Дом здравља Обреновац, бити подршка здравственом систему.

Из Јавног предузећа ”’Пословни простор” Обреновац поручују да се ради о великој инвестицији.

– Највећа инвестиција Јавног предузећа пословни простор Обреновац јесте управо изградња клинике, тако да смо поносни што смо после низа проблема повезаних са процесом реституције, нашли начин да инвестирамо – рекао је директор Јавног предузећа ”Пословни простор” Обреновац Петар Петровић и додао да је друга важна инвестиција овог предузећа изградња тржног центра у Баричу.

Како је најављено, нови објекат биће пре свега поликлиника, међутим уколико потрају проблеми у здравственом систему, изазвани пандемијом вируса Covid-19, новоизграђени објекат биће у функцији ковид болнице док трају ванредне околности.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је значај који ће имати нови здравствени објекат.

– Здравство је најважнија област у Обреновцу, те ће овој објекат у наредним деценијама бити од велике важности за грађане Обреновца. У договору са Министрарством здравља дефинисали смо намену овог објекта, да након пандемије, овај објкат буде у служби свих пацијената у Обреновцу. Преко 10 хиљада прегледа током године Обреновчани обаве у Београду – навео је Чучковић и додао да ће у новом објекту здравствене услуге једном недељно, суботом, бити доступне и грађанима који не поседују здравствену књижицу.

Како је приметио Чучковић, међу грађанима Србије висока је стопа обољевања од различитих болести, те је према његовим речима неопходно деловање у смеру превенције нових здравстевних тегоба.

– Сви важни објекти који су изграђени и на чијој се изградњи ради, као што су градска железница, те бдући аква парк, тржни центар, ”Цевка”, постају бесмислени уколико грађани губе добро здравље. Ковид криза је показала колико је значајно да имамо овакву врсту дијагностичког центра за грађане Обреновца, како не би морали да иду због здравствених услуга у Београд.

Како је навео члан Већа општине Обреновац Милорад Бођан, поред грађевинских радова на изградњи објеката, ради се и на изградњи неопходне пратеће путне инфраструктуре. Наиме, упоредо са изградњом нових објеката гради се путна инфраструктура и то између улица Краља Александра I и Браће Југовића, као и паркинг простор који ће се налазити код аутобуског стајалишта у улици Краља Александра I.