Вести

Ново руководство посетило градилиште нове фабрике МЕИ ТА у Баричу

Новопостављено руководство Градске општине Обреновац обишло је данас градилиште нове фабрике МЕИ ТА у Баричу.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је ново руководство симболично почело рад на градилишту нове фабрике у Баричу.

- Први радни дан ново општинско руководство почело је посетом градилишту фабрике МЕИ ТА, како би симболично показали колико је важан овај пројекат који ће пружити могућност да се запосли 1400 људи. Овај пројекат иде својим током и нећемо се на томе зауставити. Даћемо све од себе да се отворе још неки погони на овом плацу, с обзиром на потенцијал које ово земљиште има. Већ се виде обриси новог објекта, извођач радова има своју динамику радова, али најбитније је да се прво виде обриси новог наставног центра за младе људе који ће бити на обуци у фабрици. На тај начин смо се определили за трајну будућност Обреновца. Прошлог петка, а и овог, прве групе запослених у компанији МЕИ ТА иду на обуку у Кину - рекао је Чучковић.

Ксенија Плећаш, архитекта Енергогруп, рекла је да се тренутно изводе радови на ископима, изградњи саобраћајница, као и темељима нових зграда за погоне фабрике МЕИ ТА. Временски услови им, по њеним речима, не иду на руку, али се динамика радова поштује.