Вести

Ново аутобуско стајалиште

На иницијативу општине Обреновац Секретаријат за саобраћај града Београда донео је одлуку да се из улице Краља Петра Првог измести аутобуски и теретни саобраћај.

- Тај захтев је апсолутно оправдан са становишта безбедности саобраћаја, јер се сав теретни и аутобуски саобраћај који иде према Убу, Ваљеву и Шапцу одвијао кроз улицу Краља Петра Првог. Обзиром да се у тој улици налазе две школе и велики број пешака оправдан је захтев за измештање такве врсте саобраћаја - рекао је Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај.

Мирко Вранешевић, заменик председника општине Обреновац, је најавио да ће стајалиште у улици Краља Петра Првог, познатије као стајалиште код Ц маркета, бити укинуто.

- Том улицом ће пролазити само градска линија 914А која ће улазити у улицу Вука Караџића и имаће своје стајалиште непосредно после лежећег полицајца, на месту где су посечена стабла, у близини вртића Цицибан - рекао је Вранешевић.

Аутобуска стајалишта у улици Краља Александра Првог су постављена и сви послови око њиховог уређења су завршени.

- У сарадњи са Полицијском станицом радићемо појачану контролу на овој деоници због безбедности деце која се играју у оближњем паркићу, а и због грађана који ће због потребе превоза прелазити улицу - додао је Вранешевић.

Безбедност у једној од најпрометнијих градских саобраћајница у улици Краља Петра Првог биће подигнута на виши ниво по измештању теретног и аутобуског саобраћаја.

- Наши суграђани су имали најише примедби на теретни саобраћај који се одвијао у тој улици, а који је правио застоје и гужве - казао је заменик председника.

За неколико месеци градски Секретаријат за саобраћај ће у улици Краља Александра Првог поставити вибро звучне траке, а пре тога додатне саобраћајне знакове.