Вести

Нови терен за ученике Техничке школе

Данас је секретар Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда, Славко Гак, обишао Техничку школу у Обреновцу. У тој школи су у току завршни радови на уређењу спортског терена и дворишта школе. На иницијативу Ученичког парламета ове школе, комплетан простор од готово 2,5 хиљаде квадрата се тренутно асфалтира и у оквиру њега ће бити уређени кошаркашки, рукометни и одбојкашки терен.

Гак је истакао да данас не постоји ни једна школа на територији града Београда која је у блокади.

– Било је школа које су преко 10 година биле у блокади, то нас је спречавало да управо овакве ствари радимо и инвестирамо у обнову основних и средњих школа. Једна од тих школа је и ова. Уложили смо око 40 милиона динара да бисмо све школе извукли из блокаде, конкретно за ову школу је издвојено преко 20 милиона динара да се тај проблем реши – рекао је Гак и додао да ће град Београд и у наредном периоду настављати да исплаћује на име оштећеног 30 000 динара на месечном нивоу.

– Следеће године смо планирали да уложимо нових 22 милиона динара у сређивање столарије и фасаде на овој школи – објаснио је Гак и најавио да ће у наредних пар месеци почети изградња два нова вртића на територији Обреновца, један у Баричу други у Белом Пољу.

– Показујемо, напокон, да смо данас, после 2012. године када је ситуација у градском буџету била катастрофална, када се за дечију заштиту и образовање издвајало свега 86 милиона динара, у ситуацији да имамо 200 милиона евра. Због те повољне ситуације можемо да улажемо у нове објекте и стварамо нове капацитете – закључио је Гак.

Школу је данас обишао и Обреновачнин Вук Тодоровић који је са репрезентацијом Србије освојио златну медаљу на недавно одржаном Европском првенству у одбојци.

Он је поклонио председнику градске општине Обреновац Мирославу Чучковићу дрес репрезентације и захвалио се на позиву.

– Јако сам срећан што се овакве ствари дешавају. Као бивши ученик ове школе постизао сам запажене спортске резултате. Били смо прваци Србије и 2014. године смо са школом отишли на европско првенство у Португалу. Зато се надам да ће неке нове генерације имати могућности да постижу запажене спортске резултате – нагласио је Тодоровић.

– Данас је велика част угостити велике шампионе. Поносан сам што Славко Гак као секретар и некадашњи шампион у ватерполу и наши суграђани, европски шампион Вук Тодоровић и генерални секретар одбојкашког савеза Иван Кнежевић, који је заједно са мном био ученик ове школе, имамо прилику да заједно гледамо како наш град расте. Поносан сам и на политику Александра Вучића која нам је економском консолидацијом омогућила да у истом тренутку радимо и канализацију и водовод, и нови дом здравља и школе и два обданишта – казао је Чучковић и додао да је то прави начин на који се обезбеђује останак младих људи у Србији.

Директорка Техничке школе Рајка Бабић се у име ученика и колектива захвалила на издвојеним средствима за унапређење услова за спортске активности.

– Ученици су и ранијих година постизали веома добре резултате у спортским активностима, а можете замислити шта ће постизати тек сада, када буду имали много боље услове за рад и вежбање – напоменула је Рајка Бабић.

Ученички парламент је на конкурсу Омладинског фонда добио материјал и средства за исцртавање терена, међутим, пошто је терен био у јако лошем стању, парламент се обратио општини за помоћ.

– Изашли су нам у сусрет, радови су при крају, а ми једва чекамо да све буде готово како бисмо могли да проводимо време на нашем новом терену – рекла је Андреа Александров чланица Ученичког парламента.