Вести

Нови мобилијари за вртиће ”Цицибан” и ”Цврчак”

”Омладински фонд” је програм за доделу новчаних средстава пројектима које покрећу и воде млади људи. У току је реализација пројеката широм општине Обреновац који су подржани на прошлогодишњем конкурсу.

Милош Станојевић, члан Већа Градске општине Обреновац данас је обишао вртиће ”Цицибан” и ”Цврчак” у чијим двориштима се реализују пројекти обнове мобилијара. Он је истакао да програм ”Оладински фонд” реализује Канцеларија за младе општине Обреновац, у сарадњи са Градом Београдом као и да се програму прикључио велики број младих Обреновчана.

– Од укупно 13 пројеката остало је још неколико који ће бити реализовани до краја маја. Током године планирамо да распишемо још један конкурс како бисмо могли да подржимо још неке нове идеје и додатно улепшамо Обреновац – најавио је Станојевић.

Станојевић је подсетио да Омладински фондови показују своје резултате у Обреновцу од 2008. године, што представља пример добре праксе активног учешћа младих у доношењу одлука.

Александра Милосављевић, испред неформалне групе младих ”Породица” је рекла да су они реализовали пројекат ”Деци од срца” у вртићу ”Цицибан”. Њима су опредељена средства у укупном износу од 98.400,00 динара.

– На сваком састанку родитеља је истицана потреба деце да се у дворишту постави нешто занимљиво како би време које проведу напољу било квалитетније. Ми који смо млађи родитељи и испуњавамо услове за конкурс Омладинског фонда смо конкурисали. Срећнији смо када су деца напољу јер је ту мање вируса, а деца су презадовољна – истакла је Александра Милосављевић.

И деца из вртића ”Цврчак” су одушевљена, а то је потврдила и њихова васпитачица Слађана Којић. Она је рекла да вртићу сваки вид подршке много значи.

– Ми нисмо имали средстава да овако нешто урадимо у дворишту, имали смо идеје и када су нам се родитељи обратили заједно смо склопили замисао шта би то било најзанимљивије за децу као и како да улепшамо и обогатимо цео простор – рекла је Слађана Којић.

За пројекат ”Кућа знања за ПУ Цврчак”, који је предложила неформална група младих ”Цврчци у акцији” опредељена су средства у укупном износу од 94.000,00 динара.