Вести

Ништа не може угрозити развој "Колубаре"

"Турбуленције у локалном лазаревачком политичком миљеу неће угрозити нови правац пословања и развоја Рударског басена „Колубара” и отварање новог копа „Радљево” који ће у наредним годинама представљати сигурност производње угља и електричне енергије у Србији", истакао је Милорад Грчић, директор Рударског басена "Колубара", на конференцији за јавност одржаној са циљем да се одређеним групама локалних политичара не дозволи да манипулишу незапосленима у Лазаревцу.
 
Говорећи о замеркама у начину запошљавања становника општине Лазаревац, Грчић је нагласио да је број запослених из Лазаревца два пута већи од броја нових радника са територија других општина и истакао да РБ „Колубара” није локална, већ компанија која је од државног значаја и послује на територији три општине.
 
Како је истакао директор Грчић, и своје наводе документовао писмима које је у претходном периоду примио, бројни грађани су имали притужбе на челнике Радничког синдиката „Колубаре”, Милана и Ненада Ралића и манипулацију људи којима је неопходан посао.
 
У обраћању медијима, Милорад Грчић је рекао:
 
"Питања деце и чланова погинулих радника у РБ „Колубара” у претходних годину дана, од када сам на челу компаније, успешно смо решавали по договору са породицама. Имамо одличну сарадњу са Синдикалном организацијом „Колубара”, са којом привредно друштво има потписан колективни уговор. Реч је о једином репрезентативном синдикату, који броји 8.200 чланова. У сарадњи са њима, запослена су  деца и чланови породица погинулих радника".
 
У циљу затварања могућности манипулација са грађанима Лазаревца, директор Грчић је позвао сву незапослену децу и чланове породица погинулих радника да се, током ове и наредне недеље, радним данима, од 12 до 14 сати, обрате у кабинет директора и предају молбу за запошљавање са документацијом.
 
Бојан Стевић је истакао да је сарадња између општине Лазаревац и РБ „Колубара” одлична, кроз подршку и финансијку помоћ социјално угроженим групама и појединцима, донације, помоћ у обнаваљању путне инфраструктуре и друге пројекте од виталног значаја за побољшање услова живота грађана.