Вести

НИКОЛИЋ: УРС У КРАГУЈЕВЦУ ГУБИ ВЛАСТ

Председник Српске напредне странке у Крагујевцу Радомир Николић позвао је данас владајућу коалицију у том граду да покрене поступак расписивања ванредних локалних избора и оценио нецивилизованим прекрајање изборних резултата на изборима за чланове савета месних заједница.
 
Српска напредна странка у складу са резултатима избора за савете месних заједница, апсолутно легитимно тражи да локална власт, која је изгубила легитимитет а то показују резултати недељних избора, тражимо да се распишу локални избори у Крагујевцу, рекао је Николић, који је и председник Извршног одбора СНС.
 
Николић је саопштио да је од 78 месних заједница СНС апсолутну победу однела у 33, док је у 13 договорила већину са независним кандидатима, али и са кандидатима СПС и ЈС, док је владајућа власт односно УРС-СПО, ЛДП и ДСС победили у 32.
 
Николић је на конференцији за новинаре рекао и да СНС сматра да се у последњих годину дана много тога променило, да се променило мишљење грађана и да све више грађана подржава СНС.
 
"Ово је наш легитимни захтев и није први пут ове године да то тражимо. Очигледно је да су промене толике да су у Крагујевцу неопходни избори и ми то тражимо од локалне власте, од које зависи да ли ће бити расписани избори", рекао је Николић и упозорио на прекрајање изборних резултата.
 
Како је рекао, владајућа коалиција прекраја изборне резултате и поништава изборе на бирачким местима где је СНС остварила победу.
 
"У свим централним и градским месним заједницама где је СНС победила, полако се у једној по једној месној заједници поништавају избори. Ово је нецивилизовано. Крагујевац није дивљи запад, Крагујевац не треба да води шериф који у Крагујевцу може да ради шта год хоће, јер воља грађана мора да се поштује", поручио је Николић.
 
Свим правним средствима ћемо се борити да сачувамо резултат који смо остварили на изборима, а ако и то не помогне, победићемо на поновљеним изборима, рекао је Николић и навео да владајућа коалиција,окупљена око Верољуба Стевановића полако губи власт на коју су навикли 16 година.
 
"Тога су свесни и не могу да прихвате да долази неко други, неко бољи кога грађани више подржавају", рекао је Николић.