Вести

Наставља се изградња зграде Старе општине

Започета je друга фаза радова на уређењу некадашње зграде Старе општине. У претходном периоду на овом простору изграђене су подрумске просторије. У комплетан објекат биће уложено пола милиона евра, а рок за завршетак радова је четири месеца.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је да се ове године обележава 160 година постојања Обреновца.

-То је велики јубилеј и поносни смо на чињеницу да смо ове године успели да отворимо наш Обреновачки парламент у некадашњем биоскопу ,,Палеж”. Та зграда је сада на понос свих Обреновчана, законодавна власт је добила своје место и то је веома важно за наш град и будућност Обреновца. Преко пута тог објекта, некадашња зграда Старе општине биће нова Обреновачка лепотица, нова зграда институционалног типа за коју су грађани већ писали разне предлоге, од музеја до јавног простора, сале за венчања.. Један леп, нов, уређен објекат нас чека, онакав какав је био пре више од века на овом простору у центру Обреновац и та зграда представљаће симбол напрета нашег друштва – додао је Чучковић.

Директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” Милан Марошанин нагласио је да ће се нови мултифункционални објекат простирати на 530м2. Он је овом приликом нагласио да су сви станари из старог објекта исељени и збринути и обавестио грађане Обреновца да су током радова пешачки пролази омогућени поред ,,Југодрва” , кроз двориште Старе бање и у току радног времена на простору зграде,,СДК”.

Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић казао је да друга фаза подразумева комплет завршетак објекта у грађевинским радовима.

-Зграда ће бити стављена под кров, биће постављена столарија, одрадиће се сви лимарски радови и биће урађене водоводне инсталације. У трећој фази коју планирамо за наредну буџетску годину остаје нам да унутра урадимо малтерисање, молерске радове, керамику и санитарије. Значајно је да ће са спољне стране бити урађена фасада, управо онаква каква је била некад, пошто су направљени су калупи и узети отисци. Објекат ће бити нов модеран и функционалан али зграда ће задржати стари шарм општине. Ми смо ослушали жеље суграђана и њихове предлоге да зграда задржи стари изглед – рекао је Јовановић.