Вести

Насеље Бреска добија грејање

У насељу Бреска ове недеље започета је изградња топлификационе мреже. Реч је о инвестицији вредној 40 милиона динара а захваљујући овим радовима на топлификациону мрежу биће прикључено око 60 домаћинстава. Очекује се да радови буду завршени за 55 до 60 дана.

Директор Јавног комуналног предузећа ,,Топловод” Борис Ивковић казао је да ово насеље једно од најстаријих у Обреновцу.

-Велико је задовољство што ће грађани овог дела Обреновца добити напокон грејање. Тренутно се ради примарна мрежа у дужини од 450 метара, са неких 900 метара цеви. Радимо велику топлотну подстаницу снаге око 900кw која кошта око милион динара. На овом простору радимо и једну од највећих секундарних мрежа, дужине 2100 метара. Насеље уопште није мало и спада у једно од већих конзума и гушће насељених места, што је нама увек лакше приликом извођења радова – рекао је Ивковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да ово тек почетак радова у месној заједници Уровци.

-Бреску радимо ове године, али са ,,Трећом магистралом” радимо комплетно Уровце и Кртинску. У нашим старим књигама пише да је насеље Бреска настало 1537. године и то је једно од најстаријих насеља у Обреновцу. И након 50 година мештани добијају грејање на простору где је прављена електрана и где су грађани гледали у димњак а ложили угаљ. То је једна велика неправда попут многих које постоје у ширењу топлотне мреже и ми то исправљамо ове сезоне са овим радовима. Важно је да су грађани веровали у овај пројекат и да ове године нису купили угаљ- додао је Чучковић.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић нагласио је да је за изградњу нове мреже у насељу Бреска било довољно постојећих капацитета, док ће остала места бити прикључена захваљујући пројекту ,,Трећа магистрала” који је у реализацији.

-Реконструкцијом на ТЕНТ-у А, обезбеђује се грејање за Нови Београд, а један одвојак ће бити веома великог капацитета и омогућиће сигурно снабдевање грејањем и нове прикључке за она места у Обреновцу која сад немају систем централног грејања – закључио је Митровић.

Синиша Стевановић, председник Савета МЗ Уровци изразио је задовољство пошто мештани неће више морати да набављају угаљ и што ће грађани овог дела општине током године добити нов систем грејања.