Вести

Напредују радови на изградњи нове школе у Звечкој

Од полагања камена темељца ради се предвиђеном динамиком како би већ почетком нове школске године, око 200 ученика издвојеног одељења Основне школе ”Јован Јовановић Змај” у Звечкој, добило нове учионице, кабинете и фискултурну салу. Приводе се крају груби грађевински радови на санацији постојећег објекта и у току је постављање плоче за нови објекат.

Радове је данас обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који је поновио да изградња овог објекта доказује да је Обреновац највеће градилиште у Србији. Он је овом приликом позвао све Обреновчане да у суботу, у 9.30 часова дођу на отварање новог крила Дома здравља.

– Он је коштао око 300 милиона динара, отприлике колико и овај објекат. Фискултурна сала ће бити идентична као сала у ”Посавским партизанима”. Суштина квалитетног образовања јесте у модерним и новим објектима, а такође, током овог пролећа почећемо изградњу обданишта у Белом Пољу. И оно ће бити бисер архитектуре и функционалности и биће нова и модерна зграда за преко 200 малишана предшколског узраста и јаслене групе – најавио је Чучковић.

Он је истакао да се неће зауставити док не буде урађено све оно што ће Обреновац у будућности учинити једним лепим и модерним градом.

– Обреновац ће бити град са модерним објектима, установама и институцијама које ће бити у новом руху попут полицијске станице, ватрогасне станице, попут свих оних садржаја који ће бити у старој општини, тако да ћемо имати модерну читаоницу и завичајни музеј и библиотеку, нове школе, одбданишта и на крају здравствени систем заокружен са новом зградом – закључио је Чучковић.

Помоћник председника Градске општине Обреновац, Драган Блажић је навео да се радује што ће објекат бити спреман за нову школску годину.

– Напокон ће ђаци из Звечке имати примерену школу са фискултурном салом и нових шест учионица, са потпуно саниране четири учионице, и новим кабинетима којих никада није било, као и са простором за теткице и наставно особље. Радови непрекидно трају протеклих неколико месеци, чак и се радови нису прекидали ни у зимском периоду. Приводимо крају грубе грађевинске радове, потпуно је саниран стари објекат, инсталације, промењен је кров, и заиста ће бити уживање бити ђак ове школе – казао је Блажић.

Петар Лалић, председник Савета месне заједнице Звечка је изразио задовољство и захвалност општини Обреновац и граду Београду поводом изградње школе.

– Урађена је расвета око школе и већ се види како ће нови објекат бити велики и велелепан. Ово је велики добитак за месну заједницу јер ће сви заинтересовани малишани моћи у новој сали да се баве спортом – истакао је Лалић.