Вести

Напредују радови на изградњи фискултурне сале у Звечкој

Данас се изводе радови на изливњу темељне плоче за будућу фискултурну салу за школу у Звечкој. Ово је четврта нова сала за физичко која се гради у Обреновцу, а у склопу ових радова биће и реконструисан постојећи објекат ОШ ”Јован Јовановић Змај”.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је са својим сарадницима обишао градилиште и по српском обичају радницима донео печено прасе.

Од полагања камена темељца ради се предвиђеном динамиком како би већ следеће школске године, око 200 ученика издвојеног одељења Основне школе “Јован Јовановић Змај”, добило нове учионице, кабинете и фискултурну салу.

Директорка школе Вера Ђорђевић је подсетила да су ову школску годину ученици из издвојеног одељења започели у матичној школи.

– Током лета смо направили добре договоре са представницима Градске општине Обреновац. Свим ученицима је обезбеђен превоз, посебно смо водили рачуна о ученицима млађих разреда, њих смо сместили у међу смену и они имају аутобуски превоз независно од осталих и то за сада функциониште без проблема. У матичној школи деца имају и кабинетску наставу и могућност продуженог боравка и целодневне наставе. На наше велико задовољство, захваљујући ангажовању представника општине, наши ученици у Звечкој ће следеће године имати једну од најмодернијих школа – закључила је Вера Ђорђевић.

Чучковић је овом приликом истакао да је поносан што се и овим пројектом доказује да је Обреновац највеће градилиште у Србији.

– Све ово што радимо и у Скели, Грабовцу и Звечкој је да би било што више ђака, да се родитељи опредељују за већи број деце, и да одрживи развој, који ће бити највећи изазов у 21. веку и овде и за целу Србију, значи да људи остану на свом огњишту и да овде заједно градимо нашу Србију – казао је Чучковић.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић је рекао да ће школа у Звечкој бити убедљиво најлепша школа у Обреновцу и додао да је то интенција власти била да се потпуно изједначе услови рада за децу која се школују у граду и за децу која се школују у селу.

Петар Лалић, председник Савета месне заједнице Звечка је изразио задовољство поводом мноштва радова широм села. Подсетио је на радове на изградњи канализационе мреже дуж Ваљевског и Шабачког пута и најавио да ће ускоро кренути асфалтирање улица у којима је извршена припрема за асфалт.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је представницима месне заједнице поручио да имају времена и прилику да се са великим бројем спортских клубова који егзистирају на њиховој територији договоре о условима коришћења будуће фискултурне сале.