Вести

На Забрежју одржано пливање за Часни крст

На реци Сави на Забрежју данас је по трећи пут одржано пливање за Часни крст. Пре самог пливања одржана је литургија и концерт појачке групе са Богословског факултета.
Први до крста стигао је Милош Митровић који је навео да му је ово до сада највећи успех у животу.

- Ово ми је трећи пут да пливам за Богојављенски крст. Ја сам из Умке, тренирао сам ватерполо и студирам Факултет физичке културе и веома ми значи што сам уопште учествовао. Данас су сви победници који су ушли у ову ледену воду, а игром случаја ја сам победио. Захвалио бих се свим учесницима и пожелео им све најбоље. Мени лично ово је можда и највећи успех у животу али не само победа него то што сам уопште и учествовао у овако лепој манифестацији - казао је Митровић.

Иван Јегоровић помоћник предедника Градске општине Обреновац захвалио се свима који су узели учешћа у манифестацији.

-Треће пливање за Богојављенски крст је протекло скоро па савршено. Хвала свим учесницима, гледаоцима, свим службама које су се максимално потрудиле да све прође без и најмањег проблема. Ово је заиста једно витешко такмичење и показало је да Обреновчани воле овај догађај. Скоро две хиљаде људи присуствовало је пливању и ја се искрено надам да ћемо и у наредним деценијама имати овако лепу манифестацију - казао је Јегоровић.

Подршку догађајју дала је Ватрогасно спасилачка јединица Обреновац, Кајак кану клуб Забрежје, Министарство унутрашњих послова, Дом здравља Обреновац, Ронилачки клуб "Алфа" лабораторија ''Аквалаб'' и волонтери који су били на услузи грађанима. Као и прошле године, једина дама која је учествовала је била Марина Величковић, а укупно је учествовало 55 пливача.