Вести

Министар унутрашњих послова обишао Барич и Обреновац

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је данас новоизграђене мостове на Баричкој реци у Баричу и радове на обнови Полицијске станице у Обреновцу.
Том приликом министар Стефановић је рекао да је сврха оваквих посета разговор са грађанима о безбедности.
- Дошао сам да видим шта је то што полиција може додатно да уради како би Обреновчани били још сигурнији него што су данас. Како да успешније решавамо кривична дела која су у вези са имовинским деликтима, разбојништва, пљачке и све оно што додатно угрожава безбедност Обреновчана. Као и шта је оно што полиција може да уради да побољша и материјално техничка средства која ће појачати видео надзор и која ће учинити да и улице Обреновца буду сигурније него до сада. У разговору са грађанима дошао сам до тога да су они генерално задовољни безбедношћу, али да постоји још ствари које треба предузети, а то је већи број патрола и боља контрола саобраћаја. Због тога ћемо у наредним данима повећати број униформисаних службеника полиције на улицама Обреновца, као и у свим насељима и селима у општини. Такође, радићемо на борби против нарко трафикинга, јер то увек може успешније да се ради и очекујем да ти резултати у 2016. години буду значајно бољи него у претходним годинама. Свакако да се људи из полиције у Обреновцу труде, али мени је важно да грађани виде присуство полиције, да виде да се решавају кривична дела, да се они који су починиоци разбојништава, пљачки и осталих кривичних дела у Обреновцу нађу брзо под ударом закона и због тога одговарају. Због тога мислим да је важна сарадња са локалном самоуправом и мислим да је ово што је радила Градска општина Обреновац веома важно. У току је реконструкција станице полиције која треба да буде условнија. И наш задатак је да помогнемо да полиција ради у бољим условима. У сваком случају, очекујем подршку грађана, јер полиција у заједници подразумева да радимо сви заједно - закључио је Стефановић.

Mиливоје Симоновић, мештанин Барича, истакао је да ће мештанима након изградње мостова прилаз до кућа бити олакшан.

- На овом месту у Баричу живим већ тридесет и шест година. Током мајских поплава имали смо великих проблема. Вода нам је однела мостове преко којих смо долазили до наших кућа. Општинско руководство нас је одмах након поплаве обишло и уз помоћ Војске Србије успели су да нам направе привремено решење у виду понтонских мостова. Сада смо добили потпуно нове мостове преко Баричке реке. У нашој улици, која је мала, има тринаесторо деце и можете да замислите шта би било да се ово није изградило. Морам да се захвалим и радницима који су и по киши и снегу радили како би нам завршили мостове и на тај начин нам омогућили да водимо нормалнији живот. Оно што је нама такође важно јесте да су мостови квалитетни, да могу камиони и трактори да прелазе и заиста хвала свима који су учествовали у изградњи - казао је Симоновић.