Вести

Милорад Грчић: Приоритет континуална производња електричне енергије

ВД директора ЈП ЕПС Милорад Грчић само неколико сати након ступања на функцију обишао је огранке ЕПС-а у Лазаревцу и Обреновцу. Грчић је прво обишао запослене у Колубарској дробилани Угљан где је разговарао са радницима у контроли прераде и даљег транспорта лигнита ка обреновачким елетранама. Нако тога посетио је ТЕ у Великим Црљенима где је обишао погоне најстарије активне електране на угаљ у систему ЕПС-а. Нешто касније Грчић је обишао и раднике највећег термоенергетског система у Термоелектрани „Никола Тесла“ и том приликом рекао.

-Сматрам да је приоритет мог пословања на челу ЕПС-а обезбедити континуалну производњу електричне енергије. Када кажем производњу електричне енергије мислим и на производњу угља и производњу из хидрокапацитета. Оно што је веома важно нагласити је да ЕПС као одговорно предузеће има обавезу према грађанима Србије да обезбеди довољно количине електричне енергије, а самим тим има и обавезу према својим клијентима и према запосленима како би се обезбедило несметано функционисање система.-рекао је Грчић.

Грчић је подсетио да се ЕПС налази у процесу реструктуирања.

-Процес реструктуирања је процес који не траје један дан или један месец. То је процес који који ће трајати неки мало дужи период. Тај процес треба да обезбеди бенефит како ЕПС-у, тако и Републици Србији и њеним грађанима. Од свих запослених у ЕПС-у очекујем висок ниво ангажовања, висок ниво свести и висок ниво за све ово што сам пре изговорио.-додао је Грчић.